Architecturale zonwering

Wie een architecturale zonwering verkiest, vindt vast en zeker zijn gading in het uitgebreide gamma van Habemo. 

De voordelen van architecturale zonwering zijn heel uiteenlopend. Zo houdt het de zonnehitte buiten tijdens de warme zomermaanden, zorgt het voor een aangenaam binnenklimaat én er is de uitgesproken esthetische meerwaarde waarbij een extra dimensie gecreëerd wordt aan het gebouw. Architecturale zonwering zou men het best kunnen omschrijven als een vaste en permanente zonwering die integraal deel uitmaakt van de buitenkant van een gebouw.

Architecturale zonwering komt in diverse vormen voor.

Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een verticaal systeem waarbij horizontale, onder elkaar geplaatste lamellen voor de ramen gemonteerd worden op dragers die op hun beurt in de buitengevel worden verankerd.

Ook een horizontaal systeem is mogelijk. Dit type zonwering is opgebouwd uit uitkragende dragers (boven het raam) die loodrecht op de gevel gemonteerd worden en waarop vervolgens de horizontale lamellen vastgeclipst worden.

De dragers worden met behulp van voetplaten (montage direct op de buitenschil van de gevel) of muurconsoles (indien er sprake is van een gevelpakket dat moet overbrugd worden) gemonteerd op de primaire draagstructuur uit bijvoorbeeld staal of beton. De materialen voor deze ‘luifels’ worden op maat geproduceerd, eventueel zelfs met speciale gebogen lamellen of hoekoplossingen in verstek.

Heeft u nood aan zonwering die er ook nog eens mooi uitziet? Contacteer ons en wij helpen u graag verder.