Industriële gevelbekleding

Gevels bekleden is de hoofdactiviteit van Habemo. Door onze jarenlange ervaring zijn we uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers op de markt van industriële gevelbekleding. Wij beschikken over de nodige ervaring, capaciteit en techniek om de gevel van elk industrieel gebouw tot een goed einde te brengen. 

Meestal worden metalen gevelplaten of sandwichpanelen gebruikt voor een industrieel gebouw.

Bij metalen gevelplaten wordt zowel het enkelvoudig als geïsoleerd opbouwsysteem toegepast. Dit is zowel horizontaal als verticaal mogelijk, met zichtbare of verborgen bevestiging. Bij het geïsoleerd opbouwsysteem wordt eerst een ‘binnendoos’ tegen de achterliggende constructie geplaatst. De binnendozen zijn zowel in gesloten als in geperforeerde uitvoering leverbaar, gecoat en ongecoat. In de dozen wordt vervolgens isolatie geplaatst waarna de metalen gevelplaten bevestigd worden. Metalen gevelbekleding vormt een ondoordringbaar schild tegen weersinvloeden en is in allerlei vormen, kleuren en breedtematen verkrijgbaar. Op esthetisch gebied kan het samenspel van deze kleuren en breedtes een verrassend effect teweegbrengen. Deze gevelbekleding kan uit tal van verschillende profielen bestaan: trapeziumprofielen, golfprofielen, plankprofielen, puntprofielen, felsbanen en profielen op maat.

Sandwichpanelen daarentegen bestaan uit twee metalen platen, vaak voorgelakt staal waartussen een laag isolerend materiaal, meestal PIR of steenwol bevestigd werd. Door deze combinatie kan de muurdikte tot een minimum herleid worden en kan de plaatsing eenvoudig en snel gebeuren. Sandwichpanelen worden gekenmerkt door hun uitstekende bouwfysische, isolerende en eventueel brandwerende eigenschappen. Dit zorgt voor een strakke en futuristische uitstraling.

Naast deze gevelplaten/sandwichpanelen zijn de ondersteunende producten ook belangrijk voor uw gevel. Zo plaatsen we ook vaak lichtdoorlatende platen of gevelgordingen.

Gaat u een nieuw industrieel gebouw bouwen of is uw gevel aan renovatie toe? Aarzel dan niet om ons te contacteren.