Industriële dakbekleding

Een goed geïsoleerd industrieel gebouw en een kwalitatieve dakbekleding zijn essentieel voor de continuïteit van uw onderneming. Doordat we al meer dan 25 jaar gespecialiseerd zijn in industriële dakbekledingen hebben we ervaring met zo goed als alle soorten dakbekledingen die bestaan. 

De meest gekozen dakbekleding voor een industrieel gebouw is steeldeck. Steeldeck is een geprofileerde staalplaat die de dragende schil van een dak vormt en geplaatst wordt op de dragende constructie. Op de steeldeck volgt dan meestal de isolatie en de dakdichting. Doordat het snel geplaatst kan worden en zeer licht van gewicht is, wordt vaak voor steeldeck gekozen. Afhankelijk van de belasting (technieken, licht, zonnepanelen,…) variëren de platen in hoogte en/of dikte. Verder zijn er ook verschillende afwerkingen, kleur en afhankelijk van de fabrikant ook verschillen in breedtes.

Een ander veel gekozen systeem voor dakbekleding zijn de opbouw- en enkelwandige metalen daksystemen. Enkelwandige metalen dakplaten zijn meestal trapeziumvormige platen die negatief zijn gemonteerd waardoor de brede flenzen (dalen) zich aan de onderzijde bevinden. Zo kunnen deze dakplaten het regenwater afvoeren en over een maximale afvoercapaciteit beschikken. Metalen dakplaten zijn leverbaar in veel kleuren, types en diktes en door het lage gewicht wordt de plaatsingstijd tot een minimum beperkt. Ook andere profieltypen zoals golfplaten, dakpanplaten en felsdaken worden door dit opbouwsysteem gebruikt. 

Ook sandwichpanelen worden vaak als dakbekleding gekozen. Sandwichpanelen worden verwerkt op daken waarbij een goede isolatie van belang is. Deze dakbekleding bestaat uit twee metalen platen, vaak voorgelakt staal waartussen een laag isolerend materiaal, meestal PUR, PIR of steenwol bevestigd werd. Door deze combinatie kan de dakdikte tot een minimum herleid worden. De panelen kenmerken zich door een snelle montage en zijn geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Naast deze daksystemen/panelen zijn de ondersteunende producten ook belangrijk voor uw dak. Zo plaatsen we ook vaak lichtdoorlatende platen of dakgordingen.

Gaat u een nieuw industrieel gebouw bouwen of is uw dak aan renovatie toe? Aarzel dan niet om ons te contacteren.